Plant Positive voor Mens en Planeet


PopSockets en de Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA) hebben hun krachten gebundeld om de kracht van planten te vieren en te helpen bij het leveren van minimaal 10.000 porties vers fruit en groenten aan gezinnen met voedselonzekerheid.


Shop nu om de gemeenschappen die het nodig hebben te ondersteunen. Hieronder vind je meer informatie.

Gepersonaliseerde PopGrip Plant is nu Verkrijgbaar

We hebben nu ook plantaardige materialen voor aangepaste PopGrips. De zwart-witte toetsen op onze Custom PopGrips zijn nu gemaakt van plantaardige materialen!

PopGrip Plant

Gemaakt van 1/3 plantaardige materialen voor een kleinere CO2-voetafdruk.

Ondersteun de mensen die het nodig hebben

PopSockets heeft zich aangesloten bij de Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA) om de kracht van planten te vieren en gezinnen te ondersteunen die moeite hebben om dagelijks eten op tafel te zetten.


€2 van je aankoop van PopGrip Plant helpt om 10.000 porties vers fruit en groenten van hoge kwaliteit te leveren aan gemeenschappen net als die van jou.

Meer weten over FEBA

De Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA), opgericht in 1986 en gevestigd in Brussel, is een Europese non-profitorganisatie die samenwerkt met een netwerk van Full en Associate leden in 30 Europese landen.


In 2020 hebben FEBA Full Members 860.000 ton aan voedsel opgehaald, gesorteerd, opgeslagen en herverdeeld onder 12,8 miljoen behoeftigen door de samenwerking met 48.126 liefdadigheidsorganisaties en hun 37.016 medewerkers (waarvan 85% vrijwilligers).

Plantaardig Eten is Goed voor Iedereen

Je voedingskeuze is een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.


Het voedselsysteem is verantwoordelijk voor ten minste 1/4e van alle uitstoot die bijdraagt aan klimaatverandering. Veehouderij is bovendien een belangrijke oorzaak van ontbossing, luchtvervuiling, waterdegradatie en wereldwijd verlies van biodiversiteit.

Plantaardig Eten is Goed voor Iedereen

Plantaardige diëten houden ook een verband met een betere gezondheid, zoals minder kans op ontstekingen, kanker en hartaandoeningen. Voor een zeer grote groep mensen is het echter niet mogelijk om genoeg groenten en fruit te eten. Door samen te werken met FEBA proberen we dat te veranderen.

Van 1 april 2021 to 31 december, 2022 geldt voor elk PopGrip Plant™ -item onder de twaalf bestaande kleuren en aangepaste versie die in Europa worden verkocht op www.popsockets.eu, www.popsockets.de, www.popsockets.co.uk, www.popsockets.fr , www.popsockets.nl, www.popsockets.fi, www.popsockets.se, www.popsockets.no, www.popsockets.dk dat PopSockets € 2 doneert met een minimale gegarandeerde donatie van 10.000 porties verse groenten en fruit. Dit alles ter ondersteuning van het Plant Positivity-programma dat wordt beheerd door de Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA). FEBA is een liefdadigheidsorganisatie met als missie om bij te dragen aan het verminderen van voedselonzekerheid in Europa. Dit doen zij door middel van voedselverspillingspreventie en de oproep tot solidariteit, door voedselbanken te ondersteunen en te ontwikkelen in landen waar ze het hardst nodig zijn.