The Future is Plant-Based

Wat is 'The Future is Plant-Based'?


De keuze voor duurzaam eten is een van de simpelste en goedkoopste manieren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ons voedselsysteem is verantwoordelijk voor ten minste een kwart van alle broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Veeteelt is een belangrijke oorzaak van ontbossing, luchtvervuiling, waterdegradatie en het wereldwijde biodiversiteitsverlies.


The Future is Plant-Based is een plan van meerdere jaren dat we in september 2022 hebben gelanceerd. Het doel van dit plan is om de kracht van planten te benutten om klimaatverandering en ongelijkheid aan te pakken. Dat willen we bereiken aan de hand van innovatie op het gebied van productie en sociale impact.

PlantCore™


Wat is PlantCore™?

PlantCore™ is een serie van plantaardige polymeren gemaakt met maïszetmeel, koolzaadolie en ricinusbonen. PlantCore™ wordt zowel in onze nieuwe hoesjes als in onze grips gebruikt, waardoor consumenten een betere optie hebben voor een betere planeet.

Betere grip. Beter voor de planeet.

Gepersonaliseerde PlantCore™ Grip is nu Verkrijgbaar

We hebben nu ook PlantCore™ voor aangepaste Grips. De zwart-witte toetsen op onze Custom Grips zijn nu gemaakt van plantaardige materialen!

PlantCore™ Grip

Gemaakt van 1/3 plantaardige materialen voor een kleinere CO2-voetafdruk.

PlantCore™-hoesjes voor iPhone 14

Partnerschappen


PlantCore™ voor Mens en Planeet


PopSockets en de Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA) hebben hun krachten gebundeld om de kracht van planten te vieren en te helpen bij het leveren van minimaal 10.000 porties vers fruit en groenten aan gezinnen met voedselonzekerheid. Shop nu om de gemeenschappen die het nodig hebben te ondersteunen. Hieronder vind je meer informatie.

Ondersteun de mensen die het nodig hebben

PopSockets heeft zich aangesloten bij de Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA) om de kracht van planten te vieren en gezinnen te ondersteunen die moeite hebben om dagelijks eten op tafel te zetten.


€2 van je aankoop van PlantCore™ Grip helpt om 10.000 porties vers fruit en groenten van hoge kwaliteit te leveren aan gemeenschappen net als die van jou.

Meer weten over FEBA

De Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA), opgericht in 1986 en gevestigd in Brussel, is een Europese non-profitorganisatie die samenwerkt met een netwerk van Full en Associate leden in 30 Europese landen.


In 2020 hebben FEBA Full Members 860.000 ton aan voedsel opgehaald, gesorteerd, opgeslagen en herverdeeld onder 12,8 miljoen behoeftigen door de samenwerking met 48.126 liefdadigheidsorganisaties en hun 37.016 medewerkers (waarvan 85% vrijwilligers).

Klimaatpartners

Als onderdeel van ons koolstofcertificeringsplan zijn we gaan samenwerken met innovatieve leveranciers van klimaatoplossingen zoals Farmlink en Climate ReFarm . Het idee daarachter is om een nieuw soort koolstofkrediet voor voedselverspilling te kunnen bieden. We kunnen zo ook Plants + Perks, bieden aan onze werknemers. Plants + Perks is een op planten gericht gezondheids- en welzijnsportaal waarmee PopSockets-werknemers kunnen onderzoeken hoe meer plantaardige levensstijlen hen kunnen helpen leven op een manier die beter is voor zowel mensen als de planeet.


Van 1 april 2021 to 30 juni, 2023 geldt voor elk PlantCore™ Grip -item onder de twaalf bestaande kleuren en aangepaste versie die in Europa worden verkocht op www.popsockets.eu, www.popsockets.de, www.popsockets.co.uk, www.popsockets.fr , www.popsockets.nl, www.popsockets.fi, www.popsockets.se, www.popsockets.no, www.popsockets.dk dat PopSockets € 2 doneert met een minimale gegarandeerde donatie van 10.000 porties verse groenten en fruit. Dit alles ter ondersteuning van het Plant Positivity-programma dat wordt beheerd door de Europese koepelorganisatie van voedselbanken (FEBA). FEBA is een liefdadigheidsorganisatie met als missie om bij te dragen aan het verminderen van voedselonzekerheid in Europa. Dit doen zij door middel van voedselverspillingspreventie en de oproep tot solidariteit, door voedselbanken te ondersteunen en te ontwikkelen in landen waar ze het hardst nodig zijn.

Certificeringen

PopSockets is in augustus 2020 klimaatneutraal gecertificeerd op bedrijfsniveau en heeft SCS Carbon Neutral-certificeringen op productniveau ontvangen. Deze dekken 90% van de producten, waaronder PlantCore grips en hoesjes.